HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.05.19. 08:50 Onlineprint

Magyarország a díszvendég a bukaresti könyvvásáron

Két évvel ezelőtt a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szervezésében a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál adott otthont a román kultúra, könyvkiadás és kortárs irodalom legjobb alkotásai számára. Bretter Zoltán, a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet igazgatója és Grigore Arsene, a Romániai Kiadók Egyesületének (AER) elnöke szerdai bukaresti sajtóértekezletén elmondta: ennek viszonzásaként a bukaresti Bookfest az idén Magyarországot hívta meg díszvendégnek.

A május 25-én nyíló bukaresti könyvvásáron Magyarország 105 négyzetméter alapterületű, egyedi kivitelezésű nemzeti standot állít, melyet a magyar írásbeliség és könyvnyomtatás relikviáiról készült felvételek díszítenek. A közel ezer kötet bemutatására alkalmas kiállítási térben a teljes magyar anyanyelvű könyvkiadás újdonságaiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

A magyarországi kiadók kötetei mellett helyet kapnak a felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és erdélyi magyar nyelvű művek is. A Romániai Magyar Könyves Céh önálló standot is állít.

/népszava/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr132915966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása