HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.08.31. 09:22 Onlineprint

Vellejo kapta a mexikói guadalajarai könyvvásár díját

Fernando Vallejo kolumbiai születésű író kapja a spanyol nyelvterület egyik legrangosabb irodalmi elismerését, a mexikói guadalajarai könyvvásár díját.

A 68 éves szerző műveit angol, német és francia nyelvre is lefordították. La virgen de los sicarios című, 1994-es munkájából film is készült Barbet Schroeder francia rendező feldolgozásában.

A guadalajarai könyvvásár díjáról döntő zsűri értékelése szerint Fernando Vallejo a kortárs spanyol nyelvű irodalom legszemélyesebb hangvételű, legellentmondásosabb alkotói közé tartozik.

A medellíni születésű írónak eddig kilenc regénye és esszékötete jelent meg, Kolumbiáról szóló filmek is fűződnek nevéhez. Az 1971 óta Mexikóban élő Vallejo a november 26. és december 4. között megrendezendő könyvvásáron veheti át a díjat és a vele együtt járó 150 ezer dollárt - jelentették be a szervezők.

/hirado.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr813192371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása