HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.01.24. 10:03 Onlineprint

2011, Liszt éve

A Magyar Kultúra Napján, szombaton nyitotta meg Schmitt Pál köztársasági elnök a Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulója előtt tisztelgő emlékévet. A Művészetek Palotájában Kocsis Zoltán vezetetésével a Nemzeti Filharmonikusok játszották a zeneszerző műveit. A mintegy félmilliárd forintból megvalósuló programsorozat összefonódik hazánk Uniós elnöksége kapcsán világszerte megrendezendő kulturális eseményekkel.

A Liszt Év programjai során csak januárban közel ötszáz zenész lépett, illetve lép fel Európa koncerttermeiben Liszt műsorra. A Liszt Ferenc Kamarazenekar Madridban aratott sikert, majd a Baltikumban turnézik. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar Brüsszelben lép fel, ahová márciusban Ránki Dezső és Csalog Gábor is önálló zongoraesttel készül. A külföldi koncertek közül kiemelkedik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar vatikáni vendégszereplése májusban.

A Budapesti Tavaszi Fesztiválnak is meghatározó eleme lesz Liszt személye és művei, a legkisebbek számára Csokikoncertek csinálnak étvágyat a komolyabb muzsikához, a Zeneakadémia Liszt Ferenc Emlékmúzeumában Liszt és Budapest címmel nyílik kiállítás.

 /nepszava.hu/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr42609151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.01.25. 08:00:02

Ez valamu vicc, ugye? Vagy csak visszavágás a kettes helyesírású ünnepi beszédért?

"Schmidt Pál köztársasági elnök "

Egy írással foglalkozó blogon? Már 'szom is ki az rss-ből. Viszlát.

Onlineprint · http://www.onlineprint.hu/ 2011.01.26. 08:51:23

Javítva... Zseniális észrevétel amúgy, én átsiklottam fölötte, de annyi baj legyen, majd mi is kirúgjuk a szövegírót - (ha már ünnepi beszéd.)
Egyúttal mondassa le a Népszavát is, mint forrást, mert a fentiek igazolják, hogy bármikor előfordulhat benne olyan hiba, ami borzolja az idegeit.

Viszlát.
süti beállítások módosítása