HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.06.03. 09:06 Onlineprint

A Márai program 500-as listája

Elkészült a Márai-program első ötszázas listája. A könyvkultúra támogatását célzó projekt első fordulójában kiválasztott 250 irodalmi és 250 tényirodalmi könyvcímet csütörtökön hozták nyilvánosságra Budapesten.

Szőcs Géza kiemelte, hogy a kormányzat semmilyen formában nem befolyásolta a könyvek kiválasztását. Az államtitkár külön kitért arra, hogy a programot megelőző "rémült hangú nyilatkozatok" ellenére egyetlen Wass Albert-mű vagy a vitatott szerzővel foglalkozó kötet sem került a programba.

Összesen 273 kiadó pályázott, amelyből 28 volt határon túli. A teljes lista az interneten is elérhető, az NKA honlapján (www.nka.hu). Az első forduló kerete 435 millió forint volt, amelyből a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 25 millió forintot kapott könyvszakmai rendezvények szervezésére, 400 millió jut a könyvvásárlásra és tízmillió forintot fordíthatnak a kollégiumok például ösztöndíjak kiírására.

AMárai-program műközpontú, ezért minden olyan könyvvel pályázhattak a kiadók, amelyből legalább kétszáz példány áll a raktárukban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr362953500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása