HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.09.05. 09:21 Onlineprint

Brazil hét Budapesten

A sokszínű brazil kultúrából ad ízelítőt kiállításokon, irodalmi, gasztronómiai, zenés és táncos eseményeken keresztül a Brazil hét - Semana brasil elnevezésű programsorozat, amelyet hagyományteremtő céllal rendez meg a Magyarországon Élő Brazilok Tanácsa és a dél-amerikai ország nagykövetsége.
Az eseménysorozat hivatalosan már szeptember 7-én, Brazília nemzeti ünnepén kezdetét veszi egy fogadással, a programok egy nappal később kezdődnek Sergio Valmir Bosa brazil festőművész kiállításával, amely az I. kerületi Hapimag Galériában lesz látható október 15-ig.

Néptánc- és népzenei bemutatók, táncoktatás, capoeira-bemutató és -workshop várja szeptember 10-én a Brazília ízlés szerint - Fedezd fel Brazíliát! elnevezésű egész napos programon az érdeklődőket a Brazil Kulturális Központban, a VII. kerületben. A hétvége második napján, szeptember 11-én utcafesztivált rendeznek, erről a capoeira és a tánc mellett a foci sem hiányozhat, valamint ügyességi játékokkal, élő zenével és brazil fogásokkal készülnek a szervezők a Pesti Bisztróban.

A brazil hét utolsó előtti napja a gasztronómia jegyében telik, a vendégek ételkóstolót kapnak, felfedezhetik a hagyományos brazil konyha receptjeit, a dél-amerikai ország édességeit, gyümölcsleveit, de még főzőiskola (feijoada) is lesz. A Corcovado étteremben zenés-táncos vacsora zárja a napot.
A fesztivál szeptember 13-án filmvetítéssel zárul, a Művész moziban Karen Harley rendezését, a Kincsek a szeméttelepen című díjnyertes dokumentumfilmet vetítik.

/prae.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr473203448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása