HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.09.22. 09:19 Onlineprint

Kertész Imre új könyve

A Nobel-díjas Kertész Imre 2001 és 2003 között írt naplóját adja ki a Magvető Kiadó, a Mentés másként című 240 oldalas kötet pénteken kerül a boltokba. A kötetben az író a legszemélyesebb tapasztalatairól ír egy olyan időszakban, amelyben eldöntötte, hogy Budapestről Berlinbe költözik, majd 2002 őszén megkapta az irodalmi Nobel-díjat, közben próbálta befejezni Felszámolás című regényét. Egy naplóról van szó, tele személyes reflexióval.

Az olvasó megtudhatja például, hogy miért tért át Kertész Imre a számítógépen való írásra, utalva az alkotó súlyosbodó betegségére, megpróbálja feldolgozni a Parkinson-kórt és minden aspektusát számba venni.
Továbbá a naplóból kiderül, hogyan élte meg Kertész Imre a Nobel-díj körüli napokat, mit látott és mit álmodott, mi a véleménye az ezredforduló politikai káoszáról, és hogy "miképpen menthető másként a szabadság és a személyiség".

/NÉPSZAVA/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr73245164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása