HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.10.20. 15:43 Onlineprint

Az olvasó manók, és a könyvtár esete

Éjszakai manók lepték el a Pákolitz István városi könyvtárat még pénteken éjszaka. A kis piros sapkás lények nem tágítottak, egészen reggelig uralmuk alatt tartották az olvasótermeket.

A manóinvázió, a gyermekkönyvtár vezetőjének, Lázár Ágnesnek a legújabb olvasásra, könyvtárba csábító ötlete. Minden évben hirdet több olyan programot, ami ezt a célt szolgálja. Mint elmesélte, az Olvasó manók éjszakája ötelete már nyáron megszületett. Megkereste szeptemberben az iskolákat, hogy segítségükkel kérje a szülők hozzájárulását az éjszakai programhoz. Nagyon jó volt a fogadtatás, több volt a jelentkező, mint a lehetőség. Este hétkor érkeztek a gyerekek hálózsákkal felszerelkezve. Elkészítették a manósapkát, megismerték és elmondták a manók etikai kódexét, majd Gyulai István segítségével megzenésített manódalokat énekeltek.

Rendkívül sok játék, finom pizzavacsora várta őket, majd éjfélkor megágyaztak a hálózsákokban és nyugovóra tértek. A Réti pékség jóvoltából reggelivel bocsátották útjukra a manókat, akik a sok ügyességi feladat során gyűjtött tallérokat ajándékra válthatták be. Azt ígérik a szervezők, hogy az Olvasó manók éjszakájának lesz folytatása. A könyvtáros bízik abban, hogy olyan formában is, hogy többükkel találkoznak majd a könyvtárban olvasóként.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr941463290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könyvmolyocska 2009.10.20. 16:14:53

Szeretem a pékárút meg a pizzát, csak olvasni ne kellene érte

coopR 2009.10.21. 10:58:58

@könvvmolyocska: Pedig a a könyvmolyok sok könyvön átrágják magukat :)...állítólag
süti beállítások módosítása