HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.10.20. 09:10 Onlineprint

Jön a Nobel-díjas magyar író új könyve

Kertész Imre Nobel-díjas író 80. születésnapjára, november 9-re jelenik meg először legújabb könyve, A végső kocsma. Ugyanekkor napvilágot lát egy esszékötet is Négy töredék címmel abból az alkalomból, hogy Kertész Imrét hétfőn rendes tagjává avatja a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.

A Négy töredék Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus négy tanulmánya a Nobel-díjas író munkásságáról. A kötet előszavában Heller Ágnes azt fogalmazta meg, hogy amikor Kertészt olvas, saját világára ismer benne, ezért amikor először vette kézbe a Sorstalanságot, nem "csak" mint regényként kezelte; valamint helyet kapott Kertész Imre Holokauszt, mint kultúra című esszéjének értékelése, és a K. dossziéról, Kertész önéletrajzi könyvéről írt elemzése, amelyben a Nobel-díjas író életét foglalja össze a holokauszt-trauma fényében.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr271462484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2009.10.20. 16:11:55

Mióta Nobel díjas azóta se szeretem jobban

coopR 2009.10.21. 11:04:35

@olvasótábor: Én sem a "barackot". Ha érted, mire gondolok. de sajnos nem a pórnép dönti el, h ki kapja a díjakat, és az ezzel járó el(nem)ismerést.
süti beállítások módosítása