HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.11.16. 09:18 Onlineprint

50 év késés


Egy phoenixi középiskola postán kapta vissza két 1959-ben kikölcsönzött könyvét. A volt tanuló egy ezer dolláros csekket is mellékelt.

Egy phoenixi középiskola volt diákja félévszázados késéssel jutatott vissza két könyvtári könyvet egykori iskolájának, egy ezer dolláros csekk kíséretében - jelentette az AP amerikai hírügynökség. 

Az arizonai Camelback középiskola könyvtárosa elmondta, hogy az Aubudon társaságról szóló két könyvet 1959-ben kölcsönözte ki a diák, akinek családja ekkor egy másik államba költözött, és véletlenül becsomagolták a könyvtári könyveket is. A neve elhallgatását kérő volt diák egy ezer dollárról szóló csekket is mellékelt a könyvekhez, a késedelmi díjak fedezésére.

A volt diák, a könytárnak küldött levélben közölte, hogy napi két centtel számolva 745 dollárral tartozik az iskolának, de felkészült az esetleges díjváltozásokra is, és ezért küldött ezer dollárt. 

Az iskola könyvtárosa elmondta, hogy a késésí díjakat könyvek vásárlásra fogják felhasználni, az ötven éves késéssel visszakapott könyvek pedig újra kölcsönözhetőek lesznek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr781528266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2009.11.16. 09:25:03

Nekem is van egy könyvtári könyvem még gimiből, lehet h akkor vissza kéne vinni?

-d(".")b- 2009.11.16. 09:33:40

Micsoda becsületes ember... Biztos jóvá akar tenni vmit 50 év után.
süti beállítások módosítása