HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.01.07. 08:59 Onlineprint

A vietnami Kertész

Magyar könyvhét és vásár nyílt szerdán a Hanoi Központi Könyvtárban abból az alkalomból, hogy Magyarország és Vietnam hatvan éve, 1950. február 3-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat egymással.

A könyves programmal veszi kezdetét az egész évben tartó kulturális rendezvénysorozat Vietnamban, ahol mintegy negyven magyar szakkönyvet és szépirodalmi kötetet mutatnak be vietnami nyelven, és árusítják is őket.

Korábban a magyar irodalom klasszikusait, például Jókait, Móriczot, Gárdonyit, Molnár Ferencet, Petőfi és Vörösmarty verseit fordították vietnami nyelvre, ma már olvashatók Hanoiban a modern magyar irodalom legjobb képviselőinek művei is, így Kertész Imre Sorstalansága, és Márai Sándor vagy Csáth Géza könyvei.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr891653397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-d(".")b- 2010.01.13. 09:03:07

Eddig nekem a kertészekről a "mexikói" ugrott be, de így is jó :)
süti beállítások módosítása