HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.01.15. 11:47 Onlineprint

A kockavető

Luke Rhinehart elismert pszichiáter, aki egy nap rádöbben, mennyire a rutinszerű hétköznapok, a gépiesen játszott szerepek kényszerzubbonyában él. Unja magát, unja az életét, így elhatározza, hogy felszabadítja magát és a véletlenre bízza a sorsát. Pontosabban a dobókockára. Különféle opciókat gyárt magának: milyen szerepeket játsszon, miként cselekedjen. Az első, a "Nagy dobás" napjától kezdve nincs számára visszaút, a kocka egyre inkább hatalmába keríti, és kezdetét veszi életének kiszámíthatatlan, szeszély diktálta zűrzavara.
A Kockavető éles humorú, provokatív, helyenként meglehetősen szalonképtelen regény a korai hetvenes évekből. Véletlenről, elvakultságról, vallásról, szabadságról, kutatásról, az emberi élet megrögzöttségéről szól. Igazi kultregény. Megírása óta aktualitásából, nyers és megrázó erejéből mit sem veszített.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr731674202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása