HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.02.11. 13:45 Onlineprint

Cyber-gyerekek

A megkérdezett négyszázötven 18-25 év közötti magyar fiatal több mint egyharmada (36 százalék) hétköznaponként legalább 3 órát internetezik, 17 százalék pedig 2 és 3 óra közötti időt szán internetezésre. Ami a könyveket illeti, a fiatalok több mint negyede (27 százalék) tartozik abba a csoportba, amelynek tagjai lényegében egyáltalán nem töltenek időt olvasással. Arra a kérdésre, hogy a fiatalok vajon miért nem kedvelik az olvasást annyira, a válasz szerint a könyvek „nem elég ingerdúsak”, valamint „olvasás közben nem lehet mást csinálni”.

Azonban vannak kivételek, például az olyan könyvsikerek, mint a Harry Potter vagy a Twilight sorozat, melyek a fiatalok széles körét elérik. Dr. Kunsay Gyula pszichológus szerint amellett, hogy ezek újszerű történetek, népszerűségüket az is növeli, hogy a fiatalok már nem akarnak lemaradni egy ekkora sikerről...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr531749270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2010.02.11. 15:03:37

Twilight... vicc, Harry Potter úgyszintén. Nem hiszem el, hogy mostanában ezek számítanak KÖNYVnek.
süti beállítások módosítása