HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.04.21. 09:31 Onlineprint

Nyelvtan a buszon

 

Főleg diákok látogatták a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállításának "Nyelvet öltünk!" különleges autóbuszát a program második erdélyi helyszínén, Nagyváradon. A busz játékos, vidám formában szólítja, és ismerteti meg a fiatalokat és minden beszállót a magyar nyelv világával.

 

A busz falain nyelvi érdekességek, nyelvújító törekvéseket és nyelvi változásokat bemutató írások, feliratok mutatják be a magyar nyelv gazdagságát, a különböző formái - beszélt és írott, regionális, rétegnyelvi, szakzsargon, köznyelvi és nyelvjárások - közötti különbségeket, sajátosságokat. A buszos kiállítás írott, vizuális és hanganyagok formájában kalauzolja végig a nyelvi utazót a nyelvi változásokon, újításokon át a modern szlenges leleményes, kreatív, rövidített formájú SMS-nyelvezetig.

A busz eddig tizenhatezer kilométert tett meg, már járt Szlovákia, Szlovénia, és a Vajdaság magyarlakta területein, és Nagyváradról Kolozsvár irányába indul tovább csütörtökön.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr331939146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása