HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.05.17. 10:04 Onlineprint

Jókai Mór kicsit másképp: Szegény gazdagok musical

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 12-én, szombaton világpremier színhelye lesz. Jókai Mór híres regényét, a Szegény gazdagokat is utolérte az azonos című musical-változat megszületése. A műfaj eleve garanciát jelent a telt házra, jelen esetben pedig arra, hogy az olvasásra nehezebben rávehető ifjabb közönség is behatóan megismerje az 1860-ban íródott, izgalmas szerelmi-bűnügyi történetet. Jókai ugyanis élő személyről mintázta a hírhedt haramiavezér, Fatia Negra alakját. Nopcsa báró, akinek éppen a főszereplő nevét kölcsönző Hátszegen volt birtoka, állítólag magára is ismert. Pisztollyal fenyegette meg az írót, hogy lelövi, ha nem hagyja abba a mű megírását. Úgy hírlik, Jókai három nap haladékot kért, ezért olyan különös a regény befejezése…
A Szabad Tér Színház felkérésére Kocsák Tibor és Miklós Tibor – a Légy jó mindhalálig és az Anna Karenina híres szerzőpárosa - ismét közös alkotásba fogott, és sikergyanús musicalt írtak a „kötelező olvasmányból”.
A szívszorongatóan szép, humortól sem mentes szerelmes krimi főbb szerepeiben számos kedvencének tapsolhat a publikum. Örömmel fedezhetjük fel a színlapon Zentai Márkot, aki az első színházi szerepére készül, valamint Ullmann Mónika, Vikidál Gyula, Puskás Péter és Valentin Titánia nevét is a József Attila Színház népszerű színészei: Mihályi Győző, Józsa Imre és Háda János mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr342009372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása