HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.06.21. 08:46 Onlineprint

Egy kis Goethe

A német irodalom klasszikusára, a világirodalom egyik legnagyobb költőjére, Johann Wolfgang von Goethére emlékezett a hét végén a német kultúra egyik fellegvárának számító Weimar városa, amely több mint 100 éve a Goethe-rajongók Mekkája.

Az alapító-kezdeményező Johann Wolfgang von Goethe unokája, Walther Wolfgang von Goethe 1885 áprilisában hunyt el. Az utolsó Goethe-unoka végrendeletében úgy rendelkezett, hogy Goethe irodalmi, illetve művészi öröksége Weimar városára szálljon. Még ebben az évben megalakult a Goethe Társaság, valamint Goethe Múzeum, nem sokkal később a Goethe Archívum is.

Johann Wolfgang von Goethe 1749 augusztusában született Frankfurt városában, de életének nagy részét Weimarban töltötte, és ott is halt meg 1832 márciusában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr332097244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása