HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.06.29. 09:18 Onlineprint

Magyar (szerző)nők Berlinben idén is

A Berlini Collegium Hungaricum (CHB) 2009-ben indított mai magyar női szerzőket bemutató sorozatának új felvonására került sor június 24-én. Ezúttal a német nyelvterületen még ismeretlen, de az ünnepi könyvhéten az egyik legerősebb megjelenéseként értékelt és a Collegium Hungaricum által németre átültetett Szvoren Edina alkotásaival ismerkedhet meg a berlini irodalomkedvelő nagyközönség. Az érdeklődést fokozta az is, hogy az írónőt a Németországban nagy hírnévnek örvendő, Chamisso-díjas, magyar származású Terézia Mora mutatta be. A CHB irodalmi műsorai iránti bizalom mellett, nem utolsó sorban ez a tény is magyarázza, hogy az esten részvételét jelezte egy, az írónő művei iránt érdeklődő neves német könyvkiadó.

Reméljük, hogy az írónő nemzetközi szinten is a Kaffka Margit által korábban elért magasságokba emelkedik, és olyan elismeréseket fog kapni mint Kaffka, akit Ady Endre is „nagyon-nagy író-asszony”nak nevezett, és aki a magyar irodalom egyik legjelentősebb írónőjévé vált.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr362117882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása