HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.07.12. 09:12 Onlineprint

Tér-Film-Zene Fesztivál Budapesten

Hétfőtől Budapesten is megkezdődik a Tér-Film-Zene Fesztivál, a szervezők idén új helyszínen, a Millenáris parkban várják a film-, zene és színházrajongókat.
Az idei filmes kínálat igen színes, az utóbbi évek magyar filmjei - például a Kaméleon, a Szélcsend vagy az Igazából apa - mellett régebbi magyar sikerfilmeket is vetítenek, köztük a Csinibabát, a Zimmer Ferit vagy a Csók, anyut. Több alkalommal is helyet kapnak a műsorban a tavaly elhunyt Bujtor István, valamint a Magyar Mozgókép Mestere címmel az idén kitüntetett Rózsa János alkotásai.
A hagyományoknak megfelelően minden nap 18 órakor gyermekeknek szóló filmekkel kezdődik és esténként egy-egy némafilmmel zárul a program.
Idén színházzal bővül a kínálat, a Magyar Színház több előadásának filmfelvételét is bemutatják, így látható lesz a My Fair Lady című musical és a La Mancha lovagja. Emellett a teátrum művészei több alkalommal élőben is előadnak részleteket egy-egy előadásból.
Élő programok minden nap lesznek, a beszélgetések mellett számos koncert színesíti a programot. Fellép például Török Ádám és a Mini, St. Martin, koncertezik a Budapest Ragtime Band és Kelemen Angelika dzsesszkvartettje, a Benkó Dixieland Band, a Bohém Quartet és a Budapest Ragtime Band. Emellett operett és sanzon is felhangzik majd. A komolyabb műfajok kedvelőire is gondoltak a szervezők: az Erkel- és Chopin-évfordulók kapcsán a két szerző több művét is meghallgathatják az érdeklődők neves művészek, mások mellett Kocsis Zoltán előadásában.
A részletes program a fesztivál honlapján, a www.terfilmzene.hu oldalon érhető el.
Az immár hetedik alkalommal megrendezett Tér-Film-Zene Fesztiválnak Budapest mellett tizenöt vidéki helyszíne is van. Több helyütt, így például Keszthelyen és Debrecenben már lezajlottak a programok, néhány városban pedig a napokban látogathatnak el az érdeklődők a rendezvényekre. Szombathelyen, Velencén, Veszprémben, Kalocsán és Miskolcon pedig a következő napokban, hetekben veszi kezdetét a fesztivál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr862145785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása