HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.07.19. 09:51 Onlineprint

Kezdődik a palicsi filmfesztivál

A legújabb magyar és belga filmekből is adnak válogatást a vajdasági Palicson az Európai Filmek Fesztiválján, ahol az idén Costa Gavras francia rendező kapja az életműdíjat. A szombati nyitófilm Srdjan Koljevic szerb rendező alkotása, A betört orrú asszony lesz. A versenyfilmek programjában csütörtökön vetítik le Orosz Dénes Poligamy című első alkotását. Előtte kedden Srdjan Karanovic szerb rendező szerb, magyar, szlovén, horvát és francia koprodukcióban készült Besa - Az adott szó című filmjét vetítik.

Az új magyar film című program bemutatása vasárnap kezdődik és naponta délután hatkor láthatják az érdeklődők a palicsi szabadegyetem mozijában hat filmet: a Köntörfalak, a Papírrepülők, A vágyakozás napjai, az Intim fejlövés, az Utolsó jelentés Annáról és a Kaméleon című mozit.

 A Mladi duh Evrope (Európa fiatal lelke) című program magyar filmje a Jancsika és a libuskák című 6 perces kísérleti mesefilm lesz, Igor és Ivan Buharov, valamint Vasile Croat munkája.

 A palicsi fesztivált 1992-ben alapította a szabadkai önkormányzat. A palicsi filmes estékből kiindulva először regionális fesztivállá bővítették azzal a céllal, hogy a nehéz háborús időkben az elzártságot megtörjék, majd 2003-tól a palicsi fesztivált a 10. évfordulón az európai filmek bemutatóhelyévé tette az európai filmfesztiválok koordinációs testülete, amely fölvette tagjai sorába a palicsi fesztivált.

 A seregszemle végén Arany Torony díjat kap a legjobb film, Palicsi Torony díjat a legjobb rendezés és kiosztják a zsűri különdíját is.

 

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr112160361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása