HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.08.02. 09:39 Onlineprint

Siófokra költözik a Monarchia

Augusztus 5-8. között második alkalommal rendezik meg Siófokon az Osztrák-Magyar Monarchia hangulatát és kultúráját idéző Stefánia Fesztivált. A tavaly hagyományteremtő céllal beindított új rendezvény nagy sikerére való tekintettel idén még színesebb, öt helyszínen zajló programsorozattal és sportversenyekkel várja Siófok a vendégeket a nosztalgikus és modern elemeket ötvöző Stefánia Fesztiválra.

Az idei fesztivál különlegessége a Budapesti Operettszínház vendégelőadásában színpadra állított Elisabeth című musical lesz, és egyedülálló produkciónak ígérkezik a kortárs fényfestészeti attrakció, a raypainting. A monumentális vetítés a siófoki Fő teret és a környező épületeket használja majd vászonnak, ahol a produkció idején az újrafestés szemlélői is a műalkotás részévé válnak. A fesztivál fellépői, koncertet adói között lesz egyebek közt a Kistehén zenekar, a Ladánybene 27, a Balkán Fanatik, az Apáti Dixieland Band, a Chameleon együttes és a Balaton Táncegyüttes.

A Monarchia idején épültek ki Közép-Európa legnagyobb és legfejlettebb vasúthálózatai, ezt idézi a fesztivál csütörtöki nyitónapja. Ekkor gőzmozdony-vontatású nosztalgiavonat, azaz Orient Express indul 12:30-kor Budapestről Siófokra. A Nyugati pályaudvar királyi várójában kosztümös kísérők és monarchia-korabeli jegykezelők fogadják az utasokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr602192630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása