HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.08.12. 09:17 Onlineprint

Új évfolyam indul az Íróiskolában

A Magyar Írószövetség nevével fémjelzett Íróiskola célja, hogy olyan magas színvonalú, összetett képzést nyújtson, mely korábban nem volt még Magyarországon. Hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra: hallgatóik szemináriumok keretében sajátíthatják el az írói mesterség fogásait. Másfelől előadásokat hallgatnak a huszadik századi magyar és világirodalomról, valamint az irodalomtudomány legalapvetőbb kérdéseiről.

Az Íróiskola (két éves, négy féléves, félévenként 64 órás) akkreditált felnőttképzés. A hallgatók a képzés első, alapozó és második éve után is tanúsítványt kapnak.

A hallgatók hetente két szemináriumon vesznek részt, a délutáni órákban, valamint havi egy szombaton – félévenként négy alkalommal – két előadást hallgatnak.

A képzés két szakirányon indul: szépirodalmi, valamint kritika-, esszé-, publicisztika-, magazincikk-írói szakirányon. A két szakirány hallgatói külön vesznek részt a szakirányukhoz tartozó alapozó szemináriumon, az előadásokat pedig együtt hallgatják, és szabadon választanak egyet a választható szemináriumok közül. A második évben a szépirodalmi szakirányon lehetőség lesz költői, prózaírói és drámaírói szemináriumokon részt venni, a másik szakirány hallgatói pedig a kritika- és esszéírás, illetve a publicisztika- és magazincikk-írás közül választhatnak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr532216274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2010.08.12. 16:23:38

Kevés könyv jelenik meg egy évben ez már nagyon hiányzott a bölcsészkaroknak vége...
süti beállítások módosítása