HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.09.07. 09:08 Onlineprint

Japán sci-fi irodalom elektronikus olvasókon (is)

Anime és manga formában rengeteg japán sci-fi történetet ismer a világ, de irodalomi szempontból a szigetországi szerzőknek komoly lemaradást kell még behozniuk európai és amerikai társaikkal szemben.

A japán popkultúrát nyugatra importáló Viz Media 2009. nyarán indította el a Haikasorut, ami eddigi működése alatt 13 japán könyvet adott ki angol nyelven Nagy-Britannia, Kanada és az Egyesült Államok területén, és az iPad elektronikus könyvolvasó népszerűségét látva döntött úgy, hogy a nyomtatott formátum mellett a jövőben e-book alakban is elérhetővé teszi kiadványait.

Elektronikus könyveik sorát Itō Keikaku (írói nevén Project Itoh) - Harmony, Sakurazaka Hiroshi - Slum Online, valamint Ogawa Issui - The Next Continent című regényeivel indítják.

A Haikasoru tevékenységének köszönhetően a nyugati olvasóközönség az utóbbi években már több japán tudományos-fantasztikus műre is felfigyelt. A legnagyobb sikert valószínűleg Sakurazaka Hiroshi - Csak a gyilkolás kell (All You Need Is Kill) című regénye tudhatja magáénak, miután idén áprilisban a Warner Bros filmstúdió bejelentette, hogy 2012-re hollywoodi feldolgozást készítenek a történetből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr332276999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása