HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.09.28. 10:03 Onlineprint

Kamaszok olvasási szokásai, és az INFOTÉKA pályázat

A kamaszok olvasási szokásairól nehéz értekezni, mivel manapság -tisztelet persze a kivételnek- nincsenek.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint a személyes példa ragadós a családban is: ha a csemete azt látja, hogy a szülő, nagyszülő elvonul egy könyvvel a kezében, akkor ő s szívesen levesz a polcról egy kötetet. S így nemcsak a Harry Potter regényekhez, de a magyar irodalom gyöngyszemeihez is lesz kedve.

A könyvtárosok nem bízzák a véletlenre és nem várják meg, hogy a betűéhségtől hajtott kamasz betévedjen hozzájuk. Az INFOTÉKA nevű EU-s pályázat például azt szolgálja, hogy különféle tanórákat tarthassanak a könyvtárban, így valódi információs és közösségi központként ismerhessék meg a diákok a könyvek birodalmát. Miután pedig otthon érzik magukat, bizonyára kedvük támad kölcsönözni is.

A szülők is sokat tehetnek azért, hogy a csemetét rákapassák az irodalomra. Szerencsés, ha már a kicsiket elviszik a gyerekkönyvtárba egy-egy mesehallgatós délutánra. Sőt, ha van időnk esténként könyvből mesélmi, azzal is megkedveltethetjük az írott szót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr692328903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása