HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.09.30. 08:40 Onlineprint

Házhoz mennek az önkéntes felolvasók

A Magyar Olvasástársaság a Nemzeti Tankönyvkiadóval együtt meghirdette az Olvasóvá Nevelési Programot, amelynek célja, hogy népszerűsítse és fiatal korban megszerettesse az
olvasást. A kiadó ezentúl az SOS-Gyermekfalu családjainak, illetve az intézményt elhagyó fiataloknak ajándékoz majd több klasszikus művet tartalmazó „könyvbatyut”.

A programban emellett megvalósítanák a rászorulók ingyenes könyvtárhasználatát, illetve folytatják az „Olvasó-társ” akciót. Utóbbi kezdeményezésben önkéntesek járnak családokhoz felolvasni, ahol a szülők nem olvasnak a gyerekeiknek.

A hazai felmérések szerint egyre kevesebbet olvasunk. A tizenöt éves fiúk 15, a lányok 20 százaléka olvas rendszeresen (havonta legalább egy) könyvet. Ám a fiúk 16, a lányok 8 százaléka egyáltalán nem vesz a kezébe olvasnivalót. A legutóbbi PISA-felmérés szerint Magyarország 65 ponttal van lemaradva szövegértésben az élen álló Finnországhoz képest. Egyes számítások szerint, ha ezt a hátrányt 20 év alatt ledolgoznánk, akkor a többszörösére nőne a hazai GDP.

/metropol/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr92333930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása