HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.10.04. 09:59 Onlineprint

Jorge Luis Borges elfeledett művei

Jorge Luis Borges argentin költő mindeddig ismeretlen verssoraira bukkantak a Buenos Aires-i Nemzeti Könyvtár dolgozói több éves kutatómunkájuk során. A műveket a nagy hatású író számtalan jegyzete és személyes könyvtárának mindeddig az intézmény raktárában „elfelejtve” pihenő nyolcszáz kötete mellett találták meg.    

Az eddig rejtve maradt költemény mintegy tízsoros, és Borges egy 1923-ban megjelent német nyelvű egyháztörténeti mű hátsó borítójára írta. A könyvtár kutatói szerint a mű költészeti gyakorlat, témája alapján vélhetően 1923 és 1925 között születhetett.

Jorge Luis Borges közel húsz éven át igazgatta a nemzeti könyvtárat, amely évtizedek óta raktározza a költő által az intézménynek adományozott több száz kötetet. A könyvtár dolgozói szerint korábban nem vették észre, hogy a könyvekben jegyzetek is vannak...

/hirado.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr1002343210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása