HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.10.12. 09:01 Onlineprint

Bővül a magyar Wikipédia

A Wikimédia Magyarország Egyesület és a Kriterion Kiadó, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület között létrejött megállapodás alapján a kolozsvári székhelyű kiadó által gondozott Romániai Magyar Irodalmi Lexikon első négy kötete, vagyis az A-tól R-ig terjedő címszavak hamarosan teljes egészében fellelhetőek lesznek a magyar nyelvű Wikipédiában. A megállapodás keretében megközelítőleg 3000 erdélyi magyar kulturális témájú szócikkel bővül az online enciklopédia. Az átvett tartalom a Wikipédiából ismert feltételekkel szabadon fejleszthető és felhasználható – közölték.

A Wikimédia Egyesület reméli, hogy az úttörő megállapodáshoz további lexikonok és enciklopédiák is csatlakoznak majd, hiszen számos területről nagyon kevés információ lelhető fel a Wikipédiában.

/itcafe/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr692364677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása