HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.11.16. 10:33 Onlineprint

Zsolnay remekművek turnéznak az országban

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra egyfajta kulturális missziót teljesít országos kiállítássorozatával, melynek titkolt célja, hogy megmutassa: ma is képes a nagy elődök nyomdokaiba lépve művészi és innovatív tárgyakat előállítani – olvasható a cég közleményében.

A New York-i Forbes galéria 2009-es Zsolnay-tárlata nyitotta meg a sorozatot. A kiállítás az Egyesült Államokból előbb Egerbe, majd a Művészetek Palotájába költözött, az idén több magyar nagyváros (Pécs, Debrecen, Budapest, Kecskemét, Szeged, Kaposvár, Nyíregyháza) kulturális intézményeiben is megcsodálhatók a műtárgyak.

A tárlaton a hagyományos Zsolnay-remekművek mellett megtekinthetők a Zsolnay Vilmos szellemében készült, de mégis új irányvonalat reprezentáló, a Zsolnay jövőjét meghatározó innovatív tárgyak is. A kiállítás középpontjában azok a szecessziós Vulkán vázák állnak, melyek a Zsolnay által nemrégiben indított limitált szériás gyűjtőprogram első darabjai.

A Zsolnay innovációs tevékenységének eredményeképpen készült el az asztali kultúra legújabb remeke, a Rippl-Rónai készlet. A 19. századi dekortervek alapján létrehozott igazi 21. századi készlet a mai használati igényekre is megfelelő választ ad.

/mno/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr182451937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.11.16. 18:38:13

nagyon fontos, hogy a régi értékeket megmentsük
süti beállítások módosítása