HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.12.13. 09:13 Onlineprint

A Márai-program számosítása

Évi egymilliárd forintos kerettel indul 2011 januárjában az olvasás- és könyvkultúra fejlesztését célzó Márai-program, jelentette be Szőcs Géza a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára.

 Az államtitkár szerint a program "műközpontú" lett, fő célpontját az olvasók jelentik, de a könyvtárak mellett az alkotókat is támogatja.

A Márai-program lebonyolítására a Nemzeti Kulturális Alapon (NKA) belül két ideiglenes szakmai kollégium jön létre.

 

Az évi egymilliárd forintból 800 millió forint jut magyarországi és határon túli magyar könyvtáraknak könyvvásárlásra, 40 milliót fordítanak a magyar nyelvű alkotók számára kiírt alkotói támogatásokra, és 95 millió forintot szánnak a kezdeményezés népszerűsítésére, honlapjának létrehozására, író-olvasó találkozók szervezésére. A fennmaradó összegből az NKA magyar műveket megjelentető külföldi kiadókat támogat, és az fordítói ösztöndíjakat ír majd ki.

 

/Kis-kunság On-line/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr572512441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása