HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.01.04. 09:12 Onlineprint

Könyvtári csalogató Japán módra

2010 az olvasás éve volt Japánban. Az ünnepi eseménysorozat utolsó mozzanataként Nagaoka város központi könyvtára a maga nemében szokatlan kampányt indított: január végéig minden könyvtári napon zsákbamacska csomagokat kínálnak a meglepetés olvasmányokra vágyó japán könyvmolyoknak. A pakkokban könyvek, DVD-k és CD-k találhatók, csomagonként összesen három darab. A tasakok többségét régebbi angol nyelvű újságpapírokból hajtogatták, nincs rajtuk részletes ismertető, a külsejükről tehát nem lehet kitalálni, hogy mi lapul bennük.

Tartalmukat különböző kategóriák (pl. ifjúsági könyvek, szórakoztató irodalom, világörökségek...) szerint állították össze, majd azt követően egyesével felcímkézték őket. A tasak külsején található azonosító kód alapján követni lehet, hogy ki, milyen könyvet, zenét vagy filmet vett ki, a kölcsönző viszont egész addig nem tudja mit választott, amíg a könyvtárból távozva ki nem bontja a csomagot.

A december 21. óta tartó akcióban naponta 20 csomagot helyeznek ki. Egy személy csak egyet kölcsönözhet. Külön ajándékként a napi húsz zsákbamacska közül egyben a könyvtár dolgozói által saját kezűleg készített dísztárgy is található.

/oriens.hu/


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr102559200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása