HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.04. 08:57 Onlineprint

Az irodalom, és az Underworld kapcsolata

Mary Shelley klasszikus regényét, a Frankenstein című horror-történetet állítja színpadra az egyik legismertebb brit rendező, Danny Boyle. A színdarab velőt rázó aláfestő zenéjét pedig az Underworld biztosítja.

Az elektronikus zenei duó nem először dolgozik együtt a rendezővel, hiszen annak idején a Transpotting című filmben is hallható volt daluk. A Born Slippy című szerzemény olyan jól sikerült, hogy az Underworld számára világhírt hozott. Az 1996-os filmzene azóta klasszikussá érett, mint ahogy maga a Transpotting is kiemelt helyet foglal el a modern kori filmtörténetben. Danny Boyle és az Underworld 2007-ben ugyancsak dolgozott együtt, akkor a Napfény című filmhez írt zenét a duó. A Frankenstein című színművet Danny Boyle a londoni National Theatre színpadán mutatja be. A Frankenstein színpadi változatában az elektronikus zenei duó segíti életre kelteni a szörnyet. A bemutató február 5-én lesz.

/vasnepe.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr332637568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása