HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.02.18. 08:50 Onlineprint

Miskolci kocsonyafesztivállal üdvözlik a 425 éves Vizsolyi Bibliát

Február 18-20. között rendezik meg a XI. miskolci Kocsonyafesztivált.

A programsorozat célja, hogy bemutassák a Kárpát-medence sokszínű kultúráját és értékeit. Nagy kuriózumnak számít, hogy 425 évvel a Vizsolyi Biblia nyomtatása után ez az esemény újjáéled Miskolcon. A jeles évforduló napján egy nyomdagép áll munkába, amellyel megmutatják, hogyan történt akkoriban a bibliák nyomtatása. A vendégek örökbe fogadhatják a Vizsolyi Biblia betűit, amelyeket kézzel faragnak ki a mesterek, sőt bárki elkészítheti magának a biblia kicsinyített változatát is.

A 2011-es fesztiválon a miskolci szervezők együttműködnek a mohácsi önkormányzattal. Ennek köszönhetően a hagyományos, márciusi busójárás előtt - amely a Szellemi Kulturális Örökség része - február közepén Miskolcon adnak ízelítőt a busók a tradicionális, télűző farsangi hangulatból. A két város célja, hogy hatékonyabban népszerűsítsék a programjaikat, élénkítsék a hazai turizmust és hozzájáruljanak az országimázs építéséhez. A Kocsonyafesztiválon vendégeskedik Hajdúböszörmény is, amely szintén reménykedik abban, hogy Európában egyedülálló településszerkezetével felkerül az ENSZ Szellemi Kulturális Örökségek listájára.

A korábbi évekhez hasonlóan lesz Old Boys koncert, de fellép például a Ladánybene 27, a Bëlga, a Ghymes, a Carbonfools és a Mystery Gang is.

/hírTV/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr542669744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása