HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.03.28. 08:53 Onlineprint

Díjat kapott Szőcs Géza Olaszországban

"Költői, drámaírói, elbeszélői és politikusi érdemeiért" tüntették ki Olaszországban Szőcs Géza költőt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárát. Szőcs Géza a nagy olasz költőről elnevezett Giacomo Leopardi-díjat vehette át.

A bíráló bizottság indoklása szerint Szőcs Géza "zseniálisan ötvözi a tragikus és ironikus hangokat a mindig korunk társadalmi és politikai problémáihoz kötődő művészi alkotómunkájában", munkássága ezért Giacomo Leopardiéhoz hasonlítható.

Szőcs Géza március 17-én vette át a neves kitüntetést, Recanti városában, az olasz egység 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A díjat a Leopardi Intézet elnöke adta át a költőnek, aki egyben arra kérte Szőcs Gézát, hogy államtitkári minőségében támogassa a magyar EU-elnökség idején a Leopardi Intézet nemzetközi tevékenységét.

/napvilag.net/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr682777694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása