HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.04.18. 09:46 Onlineprint

Az év gyermekkönyve, 2011

Az Év Gyermekkönyve-díjat az IBBY Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb, legsikeresebb új magyar gyerekkönyveinek, illetve azoknak, akik kiemelkedőt nyújtottak a gyerekeknek szóló irodalom, illusztráció, könyvkiadás valamely részterületén.

Idén Máté Angi, Szalma Edit, Elekes Dóra és Greskovits Endre, Békés Pál és a Csodaceruza folyóirat a díjazottak között.

Az év gyerekkönyve díjat Máté Angi kapta 2010-ben a Pagonynál megjelent Volt egyszer egy című könyvéért.

"Máté Angi kapcsán is meg kell jegyeznünk, hogy éppúgy költészetet csinált a meséből, mint Andersen. S éppolyan magabiztosan, szépen és tisztelettel használja, formálja a nyelvet, mint Lázár Ervin. A stílusa pedig olyan, mint.
Tessenek elolvasni a Volt egyszer egy című könyvet, s talán egyetértenek: a stílusa utánozhatatlanul Máté Angi-s." - méltatta Dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke a kötetet.

Az év gyermekkönyv-illusztrátora Szalma Edit lett. Az elismerést Módra Ildikó: Trapp című kötetének illusztrálásáért és felnőtteknek című könyvéért kapta.

Elekes Dóra és Greskovits Endre Rudyard Kipling: Hogyvolt-mesék című könyvének fordításáért kapták az IBBY-díjat, valamint posztumusz elismerték Békés Pál munkásságát és a Csodaceruza folyóirat ismeretterjesztő tevékenységét is.

/litera/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr982835583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása