HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.05.25. 08:38 Onlineprint

39. Tokaji írótábor

A magyar irodalom élete és állapota - Kihívások és válaszok lesz a címe az idei Tokaji Írótábornak. A találkozót idén már 39. alkalommal rendezik meg, augusztus 10. és 12. között.

A tanácskozásnak a Tokaji Ferenc Gimnázium, annak kollégiuma és kertje, illetve a tokaji Paulai Ede Színház ad helyet. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozására, felolvasóestekre és minőségi borkóstolásra is sor kerül.
Idén az anyanyelvi kultúrát, benne a klasszikus és kortárs magyar irodalmat érő kihívások kerülnek a fókuszba. Az írótábor kuratóriuma szerint újra kell gondolni az írói alkotómunkának, az új művek megjelenésének és terjesztésének feltételeit, az irodalomtörténeti kutatások kereteit, a minőségi közgyűjtemények (könyvtárak, emlékhelyek) működését, valamint az ezekhez szükséges költségvetési források kérdését. A tanácskozás a magyar irodalom életének folytonosságát, értékeinek befogadását, ezáltal a magyar társadalom önismeretének elmélyülését, szellemi kincseinek megőrződését kívánja szolgálni.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr322930679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása