HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.05.27. 10:48 Onlineprint

John Banvillé az idei Franz Kafka-díj

Az ír John Banville regényíró kapta a nagy presztízsű Franz Kafka-díjat. A díj odaítéléséről nemzetközi zsűri döntött, amelynek többek között Marcel Reich-Ranicki tekintélyes német irodalomkritikus és John Calder brit kiadó is a tagja volt. Az évenként kiosztott díjjal 10 ezer eurós (2,7 millió forint) pénzjutalom is jár.

Az elismerést a prágai székhelyű Franz Kafka Társaság adományozza azoknak az íróknak, akiknek munkái minden olvasóhoz szólnak származásra, állampolgárságra, illetve kultúrára való tekintet nélkül.

A Franz Kafka Társaság közleménye szerint Banville elfogadta az elismerést, és Prágába utazik majd az októberi díjátadó ceremóniára.

John Banville a magyarul is megjelent, A tenger című regényéért 2005-ben vehette át a Booker-díjat, amelynek tulajdonosát szintén évente választják ki a legjobb Angliából, Írországból vagy a Brit Nemzetközösség valamely országából származó írók művei alapján.

/inforádió/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr932936173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása