HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.08.15. 11:01 Onlineprint

Ken Follett Katedrálisa a TV2 képernyőjén

A TV2 négy héten át adja Ken Follett A katedrális című regényének tévés adaptációjat szeptember 1-től. A sorozatban többek között olyan színészek játszanak, mint Donald Sutherland, Ian McShane és Rufus Sewell. A filmet egyébként Magyarországon, a fóti filmgyárban forgatták.

Follett könyve az 1989-es első kiadás óta a könyv több mint 18 millió példányban kelt el világszerte és közel 30 nyelvre fordították le, köztük magyarra is. A díjnyertes regény rajongói majdnem 20 évet vártak a filmes adaptációra. 2009-ben a Tandem Communications, a Muse Entertainment és a Scott Free Films elkészítette a 40 millió dollár költségvetésű, 8 órás minisorozatot, melynek Kingsbridge-ben játszódó jeleneteit Magyarországon forgatták.

/MaxOnline/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr123154575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása