HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2011.10.10. 10:32 Onlineprint

Ady est október 27-én

Október 27-én, csütörtökön Halmy György rendezésében tartanak zenés, színházi előadást Ady Endre műveinek feldolgozásával.

Az este 19 órakor kezdődő előadás szereplői Csuja Imre, Kakasy Dóra és Balázs Barnabás lesznek, közülük Balázs Barnabás hegedűn is közreműködik mint az est zeneszerzője.

A színházi megvalósításkor énjének több, sokszor első látásra ellentmondásos megnyilvánulását a megkettőzött, egy férfi és egy női lelkületű személyiséget két színész a Férfi illetve a Nő eleveníti meg. Így lehetőség nyílik arra, hogy egyéniségének sokféleségét tárhassák az érdeklődők elé. Karakterének jellemének megnyilvánulásai két-három különböző szerepben, színészben öltenek testet. Különböző énje nem egyszer vitában, haragban létezik egymást nem tűrve, máskor keleti beavatott, bölcs, táltosként felülemelkedik problémáin, életén, s közösségéért küzdve érte haragszik.

A 36 vers előadása színházszerű jelenetek egymásba fonódásával valósul meg, így a különböző énje vitatkozik, haragszik, figyel, bölcselkedik, harcol egymással.

„Halhatatlan Ady, halhatatlan művészet, halhatatlan magyarság.”

/kultography.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr653291300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása