HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.11.20. 09:17 Onlineprint

Film az öreg halászról

 Amellett, hogy Ernest Hemingway világhírű alkotásai közül is vászonra vittek már néhányat, többek között a már klasszikussá vált Kilimandzsáró havát Gregory Peck főszereplésével, maga az író is olyan kalandos életet élt, hogy annak számos fejezete vászonra kívánkozik. Az I. világháborúban eltöltött időszakot, amely a Búcsú a fegyverektől című regény alapjául szolgált, például Chris O’Donell főszereplésével filmesítették meg (Szerelemben, háborúban).

Andy García az író unokájának, Hilary Hemingway-nek a segítségével készítette el filmje forgatókönyvét, amely a depressziótól és alkoholizmustól szenvedő alkotó életének késői szakaszát dolgozza fel. Az 1950-es évek során Hemingway nyugodt hónapokat töltött Kubában, és fontos barátságot alakított ki Gregorio Fuentes hajóskapitánnyal, aki leghíresebb regényének központi alakját ihlette. A szigeten társuk volt az író harmadik felesége is, akinek szerepében Annette Bening-et láthatjuk majd. A film bemutatását a jövő évre tervezik, mivel a forgatókönyv elkészült és a szereplők kiválasztása is megtörtént, csupán a színészek időbeosztásába kell beilleszteni a forgatást, és minden sínen van egy igen figyelemre méltó életrajzi mű megszületéséhez

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr561538804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása