HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2009.12.10. 12:24 Onlineprint

Az év könyve

Dokumentarista kategóriában a Geopen Kiadó Vermeer kettős élete című kötete lett az év könyve az ELLE irodalmi díjkiosztó gálán, amely a 20. század legnagyobb képhamisításának történetét dolgozza fel rendkívül olvasmányos formában.

Luigi Guarnieri fordulatokban bővelkedő regényének főhőse Jan Vermeer. A művészettörténet egyik legtitokzatosabb festője lényegében ismeretlenül halt meg, hosszú időre teljes feledésbe merült, s csak a 19. században fedezték fel újra, és a halála után több mint két évszázaddal hihetetlen történet szereplője lesz. Az 1930-as években egy kisiklott életű holland festő, Han van Meegeren – akit a műkritikusok lenéznek, mert az avantgárd korában hagyományos képeket fest – Vermeer bőrébe bújva próbál bosszút állni bírálóin...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr851587997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2009.12.10. 14:26:12

Nagy kérdés mindig, hogy mi az értékes alkotás és mi a hamis az élet minden területén?
süti beállítások módosítása