HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.04.13. 09:06 Onlineprint

Van-e még bőr Shakespeare Rómeó és Júliáján?

Huszonegyedik századi köntösbe öltöztetik William Shakespeare egyik leghíresebb darabját, a Rómeó és Júliát, amelyet a Twitter és a YouTube felhasználói költenek át.

A Such Tweet Sorrow elnevezésű irodalmi kaland a Royal Shakespeare Company és a mobilkészülékekre szórakoztató tartalmakat készítő Mudlark közös vállalkozása. A szervezők már kortárs keretek közé helyezték a történet főbb vonalait, a karaktereket azonban a véletlenre bízva a Twitter közösségi portálra érkező bejegyzések alapján formálják majd. A tagokat megragadta a kezdeményezés, a www.suchtweetsorrow.com címre már érkeznek is a rövid üzenetek.

Az internetes Rómeó és Júlia hetek múlva mutatkozik be, a karakterek nemcsak egymással, hanem a "közönség" tagjaival is kapcsolatban lesznek. A szereplők maguk írják twitteres bejegyzéseiket, amelyeket forgatókönyvszerű cselekményvonal és napló határoz meg számukra. Ezek pontos információkkal szolgálnak a részvevőknek arról, hogy épp hol tart a romantikus eposz.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr601916826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2010.04.13. 09:54:19

A Youtube már így is tele van magamutogató bohócokkal... eggyel több vagy kevesebb nem oszt, nem szoroz.
süti beállítások módosítása