HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.06.30. 10:25 Onlineprint

Mentőöv a Le Mond-nak

A Le Monde, Franciaország egyik kirakatlapja jó ideje csődközeli állapotban van. Többször felmerült már az is, hogy megszűnik, mivel előállítása veszteséges, most azonban egy befektetői csoport mentőövet dobott neki, és úgy tűnik beszáll a finanszírozásába. Nem utolsó sorban az új tulajdonosok ígéretet tettek arra, hogy visszaadják a lap alkalmazottainak a részvényeket, melyekkel kisebbségi tulajdonosokká válhatnak, és ezzel befolyásolhatják jövőjük, és munkahelyük alakulását, és meghatározhatják a lap politikai irányvonalát.

A probléma mindezzel csupán annyi, hogy az eddig köztudottan Nicolas Sárközy párti párizsi napilap így ellenzéki kézbe kerül, név szerint Pierre Bergé-ébe, aki köztudottan az államfő egyik legharsányabb bírálója.

Mindenesetre biztosan sokan fogják örömmel kinyitni, és átolvasni a reggeli croissant mellett.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr82120355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.07.06. 18:14:04

Azt hittem,hogy baloldali lap a Népszabadság sokat hivatkozott rá
süti beállítások módosítása