HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.07.22. 08:32 Onlineprint

Campus Fesztivál: Debrecen

Szerdán elkezdődött a Campus Fesztivál Debrecenben: a háromszáznál is több programot felvonultató rendezvényen olyan fellépőkkel várják a közönséget, mint a francia Bob Sinclar, az argentin Karamelo Santo vagy a Magyarországon is népszerű Boban Markovic Orkestar. A Campus Fesztivál öt napos zenei programjai között minden műfaj megtalálható, több mint kétszáz zenekar non-stop szórakozást ígér a négy napra, ahol Debrecen főtere is fesztiválhelyszínné változott.

 A Kossuth téri Cívis Korzón csütörtökön a Kowalsky meg a Vega lemezbemutató koncertje mellett kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat is.

Fesztivál és környezetvédelem: A rendezvény lebonyolítását a környezetvédelmi előírások maximális betartásával végzik, mivel a nyári fesztiválokon a legnagyobb hulladékmennyiség az eldobható műanyag és papírpoharakból tevődik össze, a rendezvény szervezői és a Tiszántúli Természetvédők Társulata közös ötlete nyomán 2009-ben a fesztiválon bevezették a "Campus Odú-adót". A "fesztiválos adónem" valamennyi műanyag és papírpohárban felszolgált italt érintette, és egy jelképes, 10 forintos pohárárat jelentett. Az ebből összegyűlt 485 800 forintból év végén madárodúkat telepítettek a debreceni Nagyerdő területén. Ez a tavaly elkezdett környezetvédelmi program 2010-ben is folytatódik: az idei fesztivál "Lomb-adójából" befolyó összeget fasor-rekonstrukcióra és előnevelt fák ültetésére fordítják a program végrehajtói.

(MTI)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr372167889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása