HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.08.11. 09:58 Onlineprint

III. Hungarikum Fesztivál, Szeged

Augusztus 12-15-e között rendezik meg a III. Hungarikum Fesztivált, melyről bizton lehet állítani, hogy hagyományt teremtett, s a célja idén is az, hogy az országban megtalálható minőségi magyar termékeket, szolgáltatásokat bemutassa. Azáltal, hogy megjelennek a híres magyar termékek és jellegzetességek, a gasztronómia, a népművészet, a kultúra, a mezőgazdaság és az állattenyésztés világából, a fesztivál ismét nagyon sokrétű lesz. A kiállítók között nem csak szegedi vagy dél-alföldi bemutatók képviseltetik magukat, hanem az ország egész területéről érkeznek majd kiállítók.

A szervezők valóban ragaszkodtak ahhoz, hogy igazi hungarikumokat mutassanak majd be a Széchenyi térre kilátogatóknak. A fesztiválon szereplőknek minőségi magyar terméknek kell lennie, hagyományos, lehetőség szerint – ha élelmiszerről vagy termékről van szó – manufakturális módon, kézzel készüljön, és lehetőség szerint egyedi darab legyen. Zenében azokat a népi, hagyományos előadásmódokat vonultatják fel – a citerától a cigányzenéig, a magyar nótától az operettig –, amire mindenki azt mondja, hogy magyar. A vendéglátók is kizárólag magyar termékeket kóstoltatnak és árusítanak majd, így lesz ez a sörök, és pálinkák esetében is, a borfesztiváltól eltérően pedig kizárólag hazai borokból vásárolhatunk a kiállítóknál.

/szegedma.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr572214071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása