HTML

Irásművek

Friss topikok

Linkblog

2010.12.11. 09:25 Onlineprint

Jelképesen adták át a Nobel-díjat

Oslóban tegnap jelképesen átadták a Nobel-békedíjat a tavaly a pekingi hatóságok által tizenegy évre bebörtönzött Liu Hsziao-po-nak. Mivel a kínai hatóságok még azt is megakadályozták, hogy legalább Liu hozzátartozói elmehessenek az átadásra, az ünnepségen egy üres székre helyezték a Nobel-emlékérmet.

A Nobel Bizottság közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy ha Kína nem szerez érvényt a teljes körű emberi jogoknak, akkor gazdasági és társadalmi válsággal kell szembesülnie, aminek következményei lesznek az egész világra nézve.

A Nobel-békedíj 109 éves történetében pénteken másodszor fordult elő, hogy a jeles kitüntetés átadási ceremóniáját a díjazott nélkül rendezték meg, és még családjának valamelyik tagja sem veheti át helyette az érmet.

/orientpress/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irasmuvek.blog.hu/api/trackback/id/tr262508352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása